Jaarlijkse Conferentie Netwerkuniversiteit

De Netwerkuniversiteit van het Bernard  Lievegoed Fonds houdt haar jaarlijkse conferentie op 16 november aanstaande met als titel:

 “Fragmenterende Samenleving – Samenbindende Waarden”

-Waarden als bindmiddel voor een coherente samenleving-

In de samenleving zien we de golfslag van ontbinden en verbinden. Als belangrijkste thema in deze conferentie wordt stil gestaan bij hoe premoderne concepten als deugd en morele ontwikkeling een plek krijgen in een postmoderne samenleving, waarin waardeoriëntatie en waardedeling ten grondslag liggen aan democratie en beschaving.

Maar ook welke rol moderne informatie en communicatietechnologie daarbij spelen. Immers,  sociale media creëren nieuwe, digitale gemeenschappen, soms met maatschappelijke actie en /of politieke actie. Zo komt er meer aandacht voor de medemens getuige de vele televisieprogramma’s en hospice’s…

Meerdere sprekers zullen met de aanwezigen het programma invulling geven. Zo zal filosoof en musicus Ad Verbrugge u meenemen in de zoektocht naar wezenlijke en gedeelde waarden, niet opgelegd maar vrij gezocht. Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode geeft een beschouwing op dragende en verbindende waarden die ten grondslag liggen aan onder andere politieke keuzes in Nederland en de directeur van ‘Young Works’  Yvonne van Sark zal ingaan op wat jongeren beweegt in dit kader en tot welk gedrag sociale media kan leiden. Bestuurslid Jana Loose treedt op als dagvoorzitter.

De bijeenkomst zal van 15.00 tot 19.00 plaatsvinden op de Triodos Bank aan de Nieuweroordweg no.1 te Zeist.

Schrijf u hier in:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]